Een vader vraagt ​​zich af of hij een GED 'afstudeerfeest' voor zijn dochter moet geven - Ouderschap (2024)

Hij vindt dat een feest niet verdiend is.

Een vader vraagt ​​zich af of hij een GED 'afstudeerfeest' voor zijn dochter moet geven - Ouderschap (1)

Sladic en Getty

Een van de beste aspecten van het ouderschap is het vieren van de prestaties van je kinderen – en een traditionele prestatie voor veel tieners is het behalen van hun middelbare schooldiploma. Maar wat als uw kind een niet-traditionele route neemt, een aantal wegversperringen tegenkomt en niet met de rest van de klas meeloopt? Wat als ze een GED verdienen nadat ze wat groeipijnen hebben doorgemaakt?

Dat was de vraag die bij één vader opkwam toen hij in Reddit’s “Am I The Asshole?” schreef. forum deze week.

Zijn dochter wil een feestje vieren, maar haar vader vindt dat er geen feestje nodig is.

Hier is hoe hij de situatie uitlegde:

“Mijn middelste dochter heeft altijd moeite gehad met academici. Ze zat in de gemiddelde klas en behaalde meestal een C of B. Op de middelbare school werd het moeilijker en kreeg ze veel bijles. Toen ze zeventien was, faalde ze bijna”, begon hij.

Het werd niet snel beter.

“We hoorden toen dat ze besloot te stoppen, ze leverde geen spullen in en vertelden ons dat het geen zin had, omdat ze het academisch niet goed doet. Ze had destijds ook een enorme wrok jegens haar jongere zus, die academisch ingesteld was, ‘vervolgde hij. “Ze werd 18, weigerde naar school te gaan en stopte ermee. Hierna ging ze in een spiraal terecht en verpestte ze veel relaties met vrienden en familie. Ze had een verslaving. Haar drie broers en zussen praten niet met haar en mijn vrouw heeft geen interactie met haar. Dat is een heel ander verhaal, maar kortom: ze heeft veel geld gestolen.”

Maar nu zijn de zaken omgedraaid. Ze is al vier maanden clean en nuchter en heeft die tijd besteed aan het werken aan doelen. Maar oude wonden zijn niet genezen.

“Ze is nu 26 en weer op de goede weg. Ze belde me met de vraag of ik een afstudeerfeest wilde organiseren sinds ze haar diploma had behaald. Dat ik het voor de rest van de kinderen deed”, zegt hij. “Ik zei nee tegen haar om drie belangrijke redenen. De eerste is dat ze niet afstudeert, ze heeft haar GED behaald. Er komt niemand opdagen, ze heeft bijna de hele familie genaaid, zodat ze niet gaan en haar vrienden zijn duister, dus ik wil ze niet uitnodigen. Mijn laatste is dat ze 26 is en dat dit zou gebeuren toen ze 18 was.

beste draagbare deken

Als reactie noemde zijn dochter hem een ​​eikel. Wie heeft gelijk?

In de reacties vonden veel lezers een feestje in deze situatie geen goed idee.

enfamil gentlease versus ar

“Vier maanden op het rechte pad zijn, weegt niet op tegen zeven jaar van slecht gedrag en het vernietigen van relaties”, schreef iemand.

'Ze is volwassen. Dit lijkt een vreemd verzoek”, schreef een ander.

‘Ik zou misschien een compromis kunnen aanbieden, ze moet proberen het goed te maken met de familie. Als ze dat doet, bied ik misschien een lekker etentje aan met de directe familie of degenen die willen gaan”, schreef iemand, onder veel stemmen. “Haar prestatie verdient erkenning, maar ze heeft ook wat werk te doen. Het klinkt alsof de dingen tot nu toe behoorlijk giftig zijn geweest.

Maar andere mensen hadden een andere mening: het klinkt alsof ze haar leven heeft veranderd, en GED's moeten net als elke andere prestatie worden gevierd.

“Toen mijn tante haar GED kreeg, was ze waarschijnlijk rond de 30”, schreef een andere persoon. “We gingen allemaal haar vieren terwijl ze over het podium liep, de ged kreeg en vervolgens uit eten ging. Het is een prestatie, ook al komt het laat.”

“Ze heeft geen recht op een feest of cadeaus daarvoor, noch op relaties met haar broers en zussen”, schreef een ander. “Dat betekent echter niet dat haar prestatie er niet toe doet. Ik heb het slechte gedrag van zij niet meegemaakt, maar ik heb ook mijn GED op precies dezelfde leeftijd behaald. De maatschappelijke opvatting dat je op leeftijd alles moet doen, is altijd dom en contraproductief geweest. Ik begrijp dat haar gedrag uit het verleden je op je hoede maakt, maar dat is geen excuus om haar neer te halen als ze actief probeert het beter te doen.

“Ze vraagt ​​om een ​​beetje erkenning en als ouder zou ik mijn kind willen vieren.”

Relaties tussen ouders en kinderen kunnen zo moeilijk zijn. En het is moeilijk om niet gewond te raken als je kind afdwaalt, soms jarenlang. Maar het herstellen van relaties en het vieren van de terugkeer van uw kind naar verantwoordelijkheid kan een betere weg zijn dan ze weg te duwen.

Deel Het Met Je Vrienden:

Een vader vraagt ​​zich af of hij een GED 'afstudeerfeest' voor zijn dochter moet geven - Ouderschap (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Allyn Kozey

Last Updated:

Views: 6256

Rating: 4.2 / 5 (43 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Allyn Kozey

Birthday: 1993-12-21

Address: Suite 454 40343 Larson Union, Port Melia, TX 16164

Phone: +2456904400762

Job: Investor Administrator

Hobby: Sketching, Puzzles, Pet, Mountaineering, Skydiving, Dowsing, Sports

Introduction: My name is Allyn Kozey, I am a outstanding, colorful, adventurous, encouraging, zealous, tender, helpful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.