Het onderwijs - Sevenaerschool (Nieuwehorne) | Scholen op de kaart (2024)

Schoterlandseweg 103 8414 LR Nieuwehorne

Het onderwijs - Sevenaerschool (Nieuwehorne) | Scholen op de kaart (1)
  • Basisonderwijs
  • Openbaar
  • 88 leerlingen
  • Download de Schoolgids

Het team

Toelichting van de school

De overheid draagt zorg voor de bekostiging van leraren, directeuren en ondersteunend personeel in het onderwijs. Hiervoor ontvangt de school een bedrag per leerling. Binnen Ambion geldt dat de individuele scholen het grootste deel van de financiële middelen ontvangen die de minister toekent. Een klein deel van het budget wordt over de scholen herverdeeld op basis van specifieke kenmerken van een school.

Het bestuur van Ambion bepaalt de omvang van de directieformatie voor een school. De scholen maken vervolgens zelf keuzes hoe zij de overige middelen inzetten voor leraren, onderwijsassistenten, conciërges en administratieve ondersteuning. Tot de leraren rekenen wij ook de intern begeleiders en leraren met andere taken (zoals coördinatie). De verhouding leraarsformatie en het aantal leerlingen zegt niet alles over de grootte van de groepen. Komt u daarvoor vooral eens bij ons kijken!

Vakleerkrachten op deze school

  • Humanistische en godsdienstige vorming (HVO/GVO)
  • Spel en beweging / bewegingsonderwijs

Hoe wordt vervanging geregeld?

Ook op onze school en binnen onze onderwijsorganisatie merken wij de gevolgen van het lerarentekort. Het vinden van een vervangende leerkracht wordt steeds moeilijker.

Ambion, de bovenschoolse organisatie waar onze school aan verbonden is, heeft een eigen vervangingspool met leerkrachten die ingezet kunnen worden bij ziekte of afwezigheid. De leerkrachten in deze vervangingspool worden als eerste benaderd voor vervangingen op één van de scholen van Ambion. Daarnaast heeft Ambion nog de beschikking over een database met vervangers die voor meerdere schoolbesturen resultaten worden ingezet.

Wij verwachten dat wij steeds vaker in de situatie komen dat er geen vervanger beschikbaar is voor een afwezige leerkracht. Als er geen vervanger beschikbaar is, zullen we altijd kijken of er een collega is die een dag extra kan/wil werken. Is dit niet mogelijk, dan wordt de betreffende groep leerlingen de eerste dag van afwezigheid over andere groepen verdeeld. Is er voor de tweede dag van afwezigheid nog steeds geen vervanging, dan zijn wij genoodzaakt de kinderen vrij te geven.

Uiteraard informeren wij u hier zo spoedig mogelijk over, zodat u eventuele opvang kunt regelen. Wij begrijpen dat het voor u vervelend kan zijn als uw kind(eren) onverwachts thuis moet(en) blijven. Ook wij willen dit te allen tijde voorkomen. Wij vragen uw begrip in situaties waarin dit echter niet mogelijk is.

Directie van de school

  • Nynke de Blaauw

    Directeur

    Stuur een e-mail

Toelichting van de school

Aanwezig op dinsdag, woensdag en vrijdag.

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Op onze school is een combi-functionaris werkzaam, die het bewegingsonderwijs coördineert en ondersteunt. Daarnaast krijgen groep 5 en groep 7 GVO en groep 6 en groep 8 HVO onderwijs, gegeven door vakleerkrachten.

In de groepen 1 t/m 8 wordt voor de muziek- en dramalessen een vakleerkracht ingezet.

Wij hebben op dit moment op onze schoolvier combinatiegroepen en er zijn 6 leerkrachten, een onderwijsassistent, leerkrachtondersteuner, conciërge, administratieve kracht, IB-er en directeur werkzaam.

Klasindeling

  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

Het specifieke rooster staat in de groepsmap.

De ouders van de kleuters mogen op maandag en donderdag hun kinderen vanaf 8.20 uur in school brengen, zodat de kinderen kunnen laten zien waar ze mee bezig zijn in de groep en erover kunnen vertellen. Gewoon om half 9 start dan de lesdag.

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

Het specifieke rooster staat in de groepsmap.

Extra mogelijkheden op deze school

  • Bibliotheek
  • Muzieklokaal annex presentatieruimte

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Het Schoolondersteuningsprofiel (SOP) staat op de website van onze school bij 'Onze School' => 'Documenten => SOP.

Intern begeleider
Heeft u vragen ten aanzien van de extra begeleiding van uw kind, dan kunt u in eerste instantie contact opnemen met de groepsleerkracht. Deze werkt nauw samen met de intern begeleider. Zij is verantwoordelijk voor de coördinatie van de leerlingenzorg. Zij houdt zich onder andere bezig met het informeren, begeleiden en ondersteunen van collega’s en ouders en het in samenspraak met de directeur vormgeven van beleid ten aanzien van de zorg.

Basisondersteuning
Daarnaast werkt de intern begeleider samen aan de basisondersteuning. Dit wordt verzorgd door systematisch te bekijken welke ondersteuning de leerlingen nodig hebben en hoe dat geboden kan worden. Wij noemen dit de handelingsgerichte werkwijze. De intern begeleider heeft hierbij een ondersteunende rol.

BOU
Indien wenselijk of noodzakelijk kan de school via de intern begeleider een beroep doen op de Bovenschoolse Ondersteuningsunit (BOU) van Ambion. In de BOU zijn diverse onderwijskundige expertises ondergebracht zoals orthopedagogen, een dyslexiespecialist en een logopedist. Daarnaast kan de intern begeleider een beroep doen op de ‘flexibele schil van de BOU’. Dit zijn reken-, taal-, gedrag- en hoogbegaafdheidspecialisten werkzaam op verschillende scholen van Ambion. De specialisten doen onderzoek en bieden gedurende een bepaalde periode extra ondersteuning aan leerlingen en nemen leerkrachten hier in mee.

Extra ondersteuning
Voor sommige leerlingen is de basisondersteuning niet toereikend. De leerkracht, de intern begeleider, ouders en/of de leerling zelf signaleren stagnatie in het onderwijsleerproces. Dit kan zijn op cognitief, sociaal-emotioneel en/of lichamelijk gebied. Samen met u als ouders gaan we dan op zoek naar oplossingen en naar de best passende extra ondersteuning. Dit is altijd maatwerk en vereist een goede samenwerking tussen de leerkracht, intern begeleider, ouders en andere specialistische begeleiding.
In het gesprek met u, de leerkracht en de intern begeleider betrekken wij de orthopedagoog van de BOU. Dit noemen wij het HGPD-gesprek (handelingsgerichte proces diagnostiek). Het uitgangspunt in dit gesprek is het verkennen van de onderwijsbehoeften om te komen tot een passend onderwijsaanbod.

Soms is tijdelijk extra specialistische zorg nodig, die voorwaardelijk is om onderwijs te kunnen volgen en de beoogde ontwikkeling te realiseren. De gemeente is verantwoordelijk voor het bieden van deze zorgondersteuning. Wij dragen met elkaar zorg voor een optimale ontwikkeling van uw kind.

Leerlingen die specifieke onderwijsbehoeften hebben, worden op onze school zoveel mogelijk in de eigen groep ondersteund. Deze leerlingen kunnen extra instructie en begeleiding krijgen en een aparte leerlijn volgen. Als het niet mogelijk is om deze begeleiding door de eigen leerkracht te laten uitvoeren, worden hiervoor vanuit de extra ondersteuningsmiddelen van de school onderwijsassistenten ingezet. Alle middelen voor ondersteuning die de school vanuit het Samenwerkingsverband ontvangt, worden hiervoor ingezet.

Ondersteuning van het jonge kind
Voor kinderen die de peuterspeelzaal hebben bezocht, wordt een warme overdracht geregeld, zodat zij een goede start kunnen maken op de basisschool. Zes weken voordat het kind vier jaar wordt, wordt er contact opgenomen om een aantal momenten in te plannen waarop het kind langzamerhand aan de basisschool kan wennen.
Wanneer het kind zich veilig en prettig voelt in de groep, kan het zich ontplooien. Met behulp van een observatiemethode wordt de ontwikkeling van de kinderen op de diverse ontwikkelingsgebieden nauwlettend in de gaten gehouden. De leerkracht bepaalt op basis van deze observaties welke ontwikkelingsdoelen de komende periode centraal zullen staan.

Steeds wordt het kind op een speelse manier uitgedaagd om iets nieuws te leren. In groep 1 en 2 wordt onder andere gewerkt aan getalbegrip en fonemisch bewustzijn, zodat er een goede aansluiting op groep 3 bewerkstelligd wordt.

Voor de overgang naar groep 3 wordt de ontwikkeling van het kind in de loop van groep 2 nauwkeurig in kaart gebracht en wordt door de leerkrachten geobserveerd of het kind op weg is naar het beheersen van de einddoelen van groep 2 voor de verschillende ontwikkelingsgebieden. Daar waar het kind hier nog extra aanbod, ondersteuning of oefening in nodig heeft, wordt dit geboden. In samenspraak met de ouders wordt in de loop van groep 2 besproken of het kind toe is aan de overgang naar groep 3. Hierbij wordt gekeken naar de cognitieve ontwikkeling, maar ook de sociaal-emotionele ontwikkeling is van groot belang. Wordt er besloten tot een extra kleuterjaar, dan wordt er gezorgd voor een passend aanbod waarmee het kind een jaar later alsnog goed voorbereid kan starten in groep 3.

Jonge kinderen met specifieke onderwijsbehoeften krijgen uiteraard ook de ondersteuning die staat beschreven bij de ondersteuning van leerlingen met een specifieke onderwijsbehoefte.

Dyslexieprotocol
Het doel van het protocol dyslexie & leesproblemen is om leerlingen met dyslexie vroegtijdig te signaleren om hen vervolgens een adequaat begeleidingstraject te kunnen geven. Voor kinderen met ernstige dyslexie wordt het onderzoek, de dyslexieverklaring en intensieve begeleiding vergoed door de gemeente. Op school signaleren wij, zetten vroegtijdige interventies in en verzorgen een goed dossier.

Samenwerkingsverband
Onze school is aangesloten bij het Samenwerkingsverband Passend Onderwijs PO Friesland.
Het samenwerkingsverband heeft een aantal wettelijke taken:

  • Het maken vaneen ondersteuningsplan waarin wordt vastgelegd hoe kinderen die extra ondersteuning nodig hebben passende begeleiding kunnen krijgen
  • Omschrijving van welk niveau van basisondersteuning alle scholen in het samenwerkingsverband ten minste moeten bieden
  • Hoe middelen voor extra ondersteuning worden verdeeld over de scholen in het samenwerkingsverband.

Meer informatie over het samenwerkingsverband is te vinden op de website Samenwerkingsverband passend onderwijs Friesland.

De brochure “Passend onderwijs” is te vinden via:https://www.ambion.nl/nl/actueel/documenten/brochuren-passend-onderwijs.html.

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

De scholen van Ambion hebben een aantal gemeenschappelijke thema’s geformuleerd die het kader vormen voor de doorontwikkeling van passend onderwijs op de scholen.

Extra ondersteuning op de Sevenaerschool
Vanuit hoge, maar realistische verwachtingen, vinden wij het belangrijk dat kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen. Om onze kinderen optimaal te kunnen ondersteunen hebben we binnen ons team verschillende expertises, zoals taal-, lees- en rekencoördinatoren.Om het team goed te kunnen ondersteunen heeft de IB'er een Master gevolgd. Vanuit de IB'er is er een breed netwerk opgezet. Binnen dit netwerk zoekt zij de verbinding met gemeente, GGD, logopedistes, kinderfysiotherapeuten, dyslexiezorg, kinderpraktijken. De IB'er is op weg om Kwaliteitscoördinator te worden.Binnen onze methodes kan op maat worden gewerkt. Voor de kinderen die de referentieniveaus niet halen, zetten we de methode “Rekenroute” in.

Voor ondersteuning bij lezen en spelling maken we gebruik van BOUW. Er wordt gewerkt binnen de Apple-leeromgeving.Vanaf het schooljaar 2023-2024 is er een peergroep opgestart voor kinderen van groep 5 t/m 8, die andere uitdagingen nodig hebben. Om de week gaan zij naar de Feart om zich daar op andere gebieden, zoals filosofie te ontwikkelen. Daarnaast gaan er kinderen wekelijks twee uren naar het Keilab. Deze kinderen zijn vaardig met hun handen en leren zich op dat gebied nog meer te ontwikkelen.Het team ontwikkelt zich in het schooljaar 2023-2024 tot Apple-teacher, waardoor nog meer inhoud kunnen geven aan digitale geletterdheid. Ook wordt er een schoolbrede scholing gevolgd voor leesmotivatie. Op deze manier willen we het onderwijs nog uitdagender en mooier vormgeven en elke leerling zo goed mogelijk te bedienen.

Download het ondersteuningsprofiel

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

  • Taal en rekenen Specialisten: 4

    Taal en rekenen

    Welke specialisten zijn werkzaam binnen dit aandachtsgebied?
    • Dyslexiespecialist
    • Intern begeleider
    • Rekenspecialist
    • Taalspecialist
    Toelichting van de school

    Taal

    Wanneer bij een leerling een taal ontwikkelingsstoornis vastgesteld is, kan de leerling mogelijk in aanmerking komen voor extra ondersteuning vanuit Kentalis (cluster 2). De Commissie van Onderzoek beoordeelt aan de hand van criteria of een leerling is aangewezen op ondersteuning vanuit de instelling op de reguliere school of onderwijs op de instelling. De commissie mag deze criteria zelf bepalen en bepaalt ook de duur van de extra ondersteuning.

    Nieuwkomers in de regio Heerenveen kunnen gebruik maken van de centrale Schakelklassen Heerenveen. Deze Schakelklassen zijn gevestigd op basisschool De Optimist in Heerenveen. De nieuwkomers in de regio Joure kunnen gebruik maken van de centrale Taalklassen Joure. Deze taalklassen zijn gevestigd op De Brede basisschool in Joure.

    Onder nieuwkomers wordt hier verstaan:

    - Kinderen die rechtstreeks uit het buitenland instromen in de voorschoolse periode en in het primair onderwijs in de gemeente Heerenveen. Het land van herkomst kan binnen de EU en buiten de EU zijn.

    - Kinderen die al elders in Nederland voorschool of onderwijs hebben genoten, maar het Nederlands onvoldoende beheersen om hen direct te laten instromen in de voorschool of het regulier primair onderwijs in de gemeente Heerenveen. Het land van herkomst kan binnen de EU en buiten de EU zijn.

    - De kinderen zijn korter dan twee jaar in Nederland.

    - Ook kinderen van zogenaamde statushouders die het Nederlands onvoldoende beheersen om in te kunnen stromen in de voorschool of het regulier primair onderwijs vallen onder de doelgroep.

    - De centrale schoolvoorziening heeft een diagnose- en adviesfunctie voor wat betreft de inzet van het schakelonderwijs of rechtstreekse instroom in reguliere voorschool en primair onderwijs.

    De schakelklassen en de taalklassen zijn geen eindonderwijs. Na maximaal 1,5 jaar worden de leerlingen teruggeplaatst naar een reguliere school, mits er geen andere specifieke ondersteuningsbehoefte qua leren en gedrag is vastgesteld.

    Rekenen

    Het ondersteuningsaanbod voor leerlingen met ernstige rekenproblemen is gebaseerd op de richtlijnen van het landelijke protocol Ernstige Reken en Wiskunde-problemen en dyscalculie (ERWD). De basis voor passende ondersteuning aan leerlingen met ernstige rekenproblemen is kwalitatief goed rekenonderwijs. Goed reken-wiskunde-onderwijs houdt in dat een leerkracht zijn aanbod zo goed mogelijk afstemt op de ontwikkeling van de leerling en zijn of haar onderwijsbehoefte. Onze leerkrachten bezitten de volgende kennis en vaardigheden:

    · Leerkrachten kennen de doorgaande leerlijn rekenen.

    - Leerkrachten kennen het Handelingsmodel, het drieslagmodel en de Vertaalcirkel van Cecil Borghouts.

    - Leerkrachten weten wat leerlingen moeten kennen om de volgende stap in het leerproces te toelaatbaarheid en het begeleidingsaanbod. Daarnaast adviseert de commissie over het vaststellen en bijstellen van het ontwikkelingsperspectief en over de inhoud van de begeleiding.· Leerkrachten kunnen differentiëren binnen subgroepen en individuele hulp geven binnen de groep.· Leerkrachten kunnen een diagnostisch rekengesprek voeren.

    - Leerkrachten kunnen een handelingsplan opstellen met behulp van de IB-er en/of Rekenspecialist.

    Signalering

    De nadruk ligt op het signaleren van rekenproblemen in de groepen 1 t/m 4. Het ontwikkelen van de rekenvaardigheden is een cumulatief leerproces. Dat betekent dat een leerling een stevige basis nodig heeft om in de groepen 5 t/m 8 op te kunnen bouwen. De leerkrachten volgen de ontwikkeling van de leerlingen op het gebied van rekenen. In de groepen 1 en 2 gebeurt dit met behulp van een gedegen observatie instrument. In de groepen 3 t/m 8 volgen we de ontwikkeling van de leerlingen met dagelijkse observaties, methode gebonden toetsen en het CITO leerlingvolgsysteem.

    Stappenplan

    Fase groen: In de onderbouw geven de leerkrachten dagelijks minimaal een half uur rekenonderwijs. Vanaf groep drie wordt dit uitgebreid naar dagelijks een uur. De leerkrachten volgen daarbij dagelijks de ontwikkeling van leerlingen op het gebied van rekenen. Zij geven feedback en sturen bij waar nodig.

    Fase geel: De leerkrachten signaleren dat de aanpak in fase groen niet het gewenste resultaat op levert. De leerling krijgt gedurende een aantal maanden planmatig extra ondersteuning. Dit bestaat uit het voeren van diagnostische rekengesprekken, extra onderwijstijd, extra instructie en een extra meetmoment. Het doel, de aanpak en het effect hiervan worden door de leerkracht beschreven.

    Fase oranje: De leerkrachten signaleren dat de aanpak in fase geel niet het gewenste effect heeft. De leerling wordt besproken met de intern begeleider en indien nodig een rekenspecialist en/of orthopedagoog. Ouders worden betrokken om de analyse en aanpak te bespreken. Er wordt een gezamenlijk plan opgesteld voor intensieve extra ondersteuning op het gebied van rekenen gedurende een aantal maanden. Het doel, de aanpak en het effect worden door de leerkracht beschreven.

    Fase rood: De leerkrachten signaleren dat de aanpak in fase oranje niet het gewenste effect heeft. De leerling wordt besproken met de orthopedagoog (HGPD). Er wordt uitgebreid diagnostisch onderzoek gedaan door de orthopedagoog in samenwerking met een gekwalificeerde rekenspecialist vanuit de flexibele schil van de BOU. Op basis van de uitkomsten wordt de extra ondersteuning afgestemd op de behoefte van de leerling. De diagnose dyscalculie kan een uitkomst zijn van het uitgebreide onderzoek. Uitgangspunt hierbij is dat uit de evaluatiegegevens blijkt dat er geen of nauwelijks aantoonbare vooruitgang is en dat de leerling in groep zes, zeven of acht zit. De school biedt na de verklaring van dyscalculie blijvend intensieve en deskundige hulp.

    Sinds het schooljaar 2021-2022 werken we met KWINK. Kwink is een programma voor sociaal emotionele ontwikkeling. De eerste weken, de zogenaamde gouden weken, van het schooljaar gebruiken we naast KWINK ook de methode goed gedrag. Met deze methode willen we de regels en afspraken verankeren in het gedrag van de kinderen.

    Vanuit de gedachte “Samen komen we verder” hebben we als team 3 kernwaarden geformuleerd: Veiligheid, Vertrouwenen Samen. Deze kernwaarden vormen een onderdeel van ons dagelijks lesgeven. Naast de kernwaarden hebben we 4 basisregels opgesteld. Samen zorgen ze voor een veilig pedagogisch klimaat. Voor ongewenst gedrag volgen we een stappenplan/reactieprocedure.

  • Sociaal-emotioneel Specialisten: 1

    Sociaal-emotioneel

    Welke specialisten zijn werkzaam binnen dit aandachtsgebied?
    • Intern begeleider
    Toelichting van de school

    Naast de dagelijkse observaties van de leerkracht, wordt de sociaal-emotionele ontwikkeling en veiligheidsbeleving van leerlingen jaarlijks gemonitord met behulp van het observatie instrument ZIEN.

    In overleg met ouders en de GGD of het Centrum voor Jeugd en Gezin wordt indien nodig externe ondersteuning georganiseerd.

  • Gedrag, werkhouding en taakaanpak Specialisten: 1

    Gedrag, werkhouding en taakaanpak

    Welke specialisten zijn werkzaam binnen dit aandachtsgebied?
    • Intern begeleider
    Toelichting van de school
    Voor leerlingen met specifieke gedragsvraagstukken of taakaanpak kunnen de scholen van Ambion een beroep doen op gedragsspecialisten en een specialist op het gebied van executieve functies. Gedurende een bepaalde periode werken de specialisten met de leerling die specifieke extra ondersteuning nodig hebben. Zij geven zowel de leerling als de leerkracht handvatten en dragen hiermee bij aan de ontwikkeling van de leerling.
  • Motorische en lichamelijke ontwikkeling Specialisten: 1

    Motorische en lichamelijke ontwikkeling

    Welke specialisten zijn werkzaam binnen dit aandachtsgebied?
    • Buurtsportcoach
    Toelichting van de school
    Voor leerlingen met een lichamelijke beperking maken we gebruik van de expertise van Steunpunt Onderwijs Noord. Specialisten gaan samen met ons op zoek naar de benodigde aanpassingen in de klas. Steunpunt Onderwijs Noord werkt onder andere samen met Revalidatie Friesland.
  • Medisch handelen en persoonlijke verzorging Geen specialisten

    Medisch handelen en persoonlijke verzorging

    Welke specialisten zijn werkzaam binnen dit aandachtsgebied?

    Er zijn op deze school geen specialisten werkzaam binnen dit aandachtsgebied.

    Toelichting van de school

    Op scholen van Ambion zal, onder bepaalde voorwaarden, medewerking worden verleend aan het verstrekken van medicijnen. Voor wat betreft het verrichten van medische handelingen is de keuze gemaakt dat de scholen van Ambion hieraan in principe géén medewerking verlenen. De ouders zullen zelf een arts of de GGD moeten inschakelen. Voor meer informatie wordt verwezen naar het protocol medische handelingen op scholen.

    Protocol medische handelingen op scholen
    Het protocol ‘Medische handelingen op scholen’ is via deze link te lezen:Model protocol medische handelingen op school

Kwaliteitszorg en schoolplan

  • Welke doelen staan in het schoolplan?

    Koersplan 2023-2027

    In het nieuwe koersplan 2023-2027 Koersplan Ambion 2023-2027van Ambion staan 6 koersthema’s waaraan we de komende jaren willen werken. Deze koersthema’s komen voort uit de evaluatie van de koersuitspraken van het vorige koersplan 2019-2022. De komende jaren bepalen deze koersthema’s onze strategische agenda:

    - Professionele cultuur;

    - Onderzoekend leren en werken;

    - Onderwijs: uitdagend onderwijs;

    - Onderwijs: onderwijs op maat;

    - Samenwerken;

    - Passende organisatie-inrichting.

    Het aandachtsgebied ‘De Basis verstevigen’ is de ‘onderwijsbodem’ waarop we kunnen bouwen en door ontwikkelen. Naast de basisvaardigheden taal, rekenen en digitale geletterdheid vormt wereldburgerschap de basis van ons onderwijs.

    Wij laten ons leiden voor 4 kernwaarden. Ze passen bij onze openbare identiteit, missie en visie:

    - Vertrouwen;

    - Vakmanschap (kwaliteit en vitaliteit);

    - Verbinding;

    - Vindingrijkheid.

    Iedere school geeft in het schoolplan aan hoe de koersthema’s op de school invulling krijgen. In de schooljaarverslagen (onderdeel van het schooljaarplan) evalueren de scholen hun eigen doelen van het afgelopen jaar.

    Kwaliteitszorgdocument

    AmbionIn het kwaliteitszorgdocument van Ambion wordt beschreven hoe er binnen de organisatie aan het door ontwikkelen van de kwaliteit wordt gewerkt.

    Het document “Kwaliteitszorg” van Ambion is te vinden via:Kwaliteitszorg Ambion

    Schoolplan Sevenaerschool

    In het Schoolplan beschrijft onze school op basis van de koersuitspraken wat er op dit moment al op school gerealiseerd is en wat de ambities voor de komende vier jaar zijn. Ook wordt beschreven hoe de school de kwaliteitsaspecten die door de inspectie van het onderwijs gehanteerd worden binnen de school vormgeeft.

    Het schoolplan is te vinden via de website van de Sevenaerschool bij 'Onze School' => Documenten =>Schoolplan

    Schooljaarplan en Schooljaarverslag

    Ieder schooljaar worden een Schooljaarplan en -verslag gemaakt. Een Schooljaarplan is een concrete uitwerking van de plannen die in het Schoolplan van de Sevenaerschool beschreven zijn. Er wordt een planning aangegeven en de stappen die genomen moeten worden om de doelstellingen te bereiken. In het Jaarverslag wordt beschreven hoe de Sevenaerschool in het afgelopen schooljaar aan kwaliteitsverbetering heeft gewerkt en wat de effecten zijn van deze acties. Het kan gezien worden als een verantwoording aan de betrokkenen bij de school. Het Jaarverslag kan ook een aanleiding zijn om voor het komende schooljaar nieuwe ontwikkelpunten te formuleren.

    Het schooljaarplan en -verslag is te lezen via de website van de Sevenaerschool bij 'Onze School' => Documenten => Schooljaarplan en -verslag

  • Hoe bereikt de school de doelen?

    De directeur en het team werken gezamenlijk aan voortdurende, planmatige verbetering van de kwaliteit van het onderwijs op hun school.De school verantwoordt zich over de kwaliteit van het onderwijs naar ouders, samenwerkingspartners en inspectie (overheid). We doen dit met behulp van de schoolgids, Scholen op de Kaart, het schoolplan en het schooljaarverslag en schooljaarplan.

    In het schooljaarplan worden de doelen voor het schooljaar concreet beschreven met daarbij aangegeven wie er verantwoordelijk is voor het bereiken van de doelen, welke kosten ermee gemoeid zijn en in welke periode van het schooljaar aan het doel gewerkt wordt. Het schooljaarplan wordt in samenwerking met het team opgesteld en voorgelegd aan de medezeggenschapsraad. De medezeggenschapsraad monitort de voortgang van het schooljaarplan en aan het eind van het schooljaar evalueert het team het schooljaarplan. Bij onderwerpen waarvan de doelstellingen (nog) niet bereikt zijn, wordt geanalyseerd hoe dit komt en worden vervolgstappen beschreven.

    In het schooljaarplan is ook het schooljaarverslag van het vorige schooljaar opgenomen. Hierdoor wordt inzichtelijk welke doelen uit het vorige schooljaar een vervolg krijgen in het nieuwe schooljaar en ontstaat er een cyclisch geheel.

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

De school werkt samen met kinderopvangorganisaties die voorschoolse educatie aanbieden. Met de gemeente zijn prestatieafspraken vastgelegd om de doorgaande ontwikkeling voor kinderen van 0 tot 6 jaar te versterken. Er vindt een "warme overdracht" plaats van de peuteropvang naar de Sevenaerschool.

Onze school onderhoudt contacten met de plaatselijke peuterspeelzaal 'De Lytse Bearkes' (Kinderwoud) en peuterspeelzaal 'De lytse Sinnestrieltsjes'. De eerste peuterspeelzaal is ondergebracht in Dorpshuis 'De Kiekenhof' aan de Molenweg 29 in Nieuwehorne, de tweede peuterspeelzaal in een locatie aan de Schoterlandseweg 81 in Nieuwehorne. Het afgelopen jaar hebben we samenwerking verder geïntensiveerd. De samenwerking wordt de komende jaren verder uitgebouwd, waarbij een soepele overgang van de peuterperiode naar groep 1 van onze school centraal staat. Er is ook gepland overleg, in samenwerking met de christelijke basisschool De Wijbrandischool

  • Heeft de school extra aanbod voor het jonge kind?

    De school heeft geen extra aanbod voor het jonge kind.

  • Met wie werkt de school samen bij de aanbod voor het jonge kind?

    De school werkt samen met:

Het onderwijs - Sevenaerschool (Nieuwehorne) | Scholen op de kaart (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Carmelo Roob

Last Updated:

Views: 5500

Rating: 4.4 / 5 (65 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Carmelo Roob

Birthday: 1995-01-09

Address: Apt. 915 481 Sipes Cliff, New Gonzalobury, CO 80176

Phone: +6773780339780

Job: Sales Executive

Hobby: Gaming, Jogging, Rugby, Video gaming, Handball, Ice skating, Web surfing

Introduction: My name is Carmelo Roob, I am a modern, handsome, delightful, comfortable, attractive, vast, good person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.